4 tips om du vill skapa egna fototapeter

När du ska välja motiv för fototapeter kanske du tänker att det blir bäst om det blir en egen bild. Du har en massa fina bilder på mobilen och känner att det vore spännande att blåsa upp en av dessa på en hel vägg. Tanken är inte omöjlig och idag kan du få fototapeter som föreställer privata bilder. Men innan du skickar iväg din bild för en skräddarsydd fototapet bör du ta del av följande tips.

  1. Fototapeter att leva med

Man byter inte fototapeter var och varannan dag. Det här kan jämföras med färgen på dina väggar. Särskilt nuförtiden då fototapeternas kvalitet är så hög. Det är otroligt viktigt att du väljer en bild som du kommer att trivas med länge. Detta oavsett om det är din bild eller en professionell som finns i fototapetbutikens arkiv.

  • Repetition brukar fungera

Det kan vara bra att tänka på att bilder med repetitiva teman ofta fungerar mycket bra. En skog med en massa trädstammar som påminner om varandra ser bra ut. På samma sätt känns det harmoniskt med en bild där det till exempel finns otaliga gruskorn i vatten. Upprepningen har en lugnande effekt och skapar balans.

  • En vy du tycker om

Ibland kan det vara så enkelt att du blir glad av att se en bild som påminner dig om en plats du gillar. Det är också därför som många vill ha en vägg med vyer från städer som New York eller Paris. När bilden gör dig på gott humör kan den fungera mycket bra som fototapet.

  • Barnens bilder

Det går att göra fototapeter av barnens bilder men tänk några varv till. Det som ser gulligt ut på ett papper kanske inte känns lika charmigt i stort format på väggen. Då är det eventuellt bättre att helt enkelt rama in bilden och hänga den på väggen på en plats där alla kan se den.